Over onze leren bandjes

Al onze leren Apple Watch- en Fitbit bandjes hebben een “echt leder” badge, wat niet wil zeggen dat er geen verschillen zijn in leerkwaliteit. Het is goed te beseffen dat er veel verschillende bewerkingsmethoden voor leer worden toegepast tegenwoordig, zoals bijvoorbeeld patronen aanbrengen, coating, kleur of een kunstmatig leerreliëf op het leer. Ook worden sommige bandjes afgewerkt met accessoires, gemaakt van verschillende materialen.

Het verschil in kwaliteit tussen bijvoorbeeld echt leer en kunstleer is dat echt leer de omgevingstemperatuur aanneemt, terwijl kunstleer dat niet doet. Ook heeft echt leer een kenmerkende geur van gelooid huid in tegenstelling tot kunstleer. Tevens heeft echt leer de kenmerk dat het ook flexibel en elastisch is terwijl kunstleer dit niet is.

Genuine Leer

De meeste van onze leren Apple Watch- en Fitbit bandjes zijn gemaakt van ‘’genuine leather’’ dit betekend letterlijk: echt leer. Eerlijkheidshalve moet wel gezegd worden dat deze leersoort niet de kwaliteit leer heeft als een top grain leer of full grain leer. Genuine leer bestaat meestal uit een aantal lagen leer die over zijn gebleven tijdens de productie van top grain leer of full grain leer. Dit wil overigens niet zeggen dat deze leer soort niet duurzaam kan zijn.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen over onze leren bandjes laat het ons weten
Email: info@onlinebandjes.nl